Zuidwest-Friesland

Dit vakantieverblijf biedt de perfecte combinatie van natuur en avontuur! Het is gelegen aan de prachtige Gaasterlandse bossen en het IJsselmeer, waardoor je wandelend of fietsend gemakkelijk de omgeving kunt verkennen. Je kunt hier zelfs wilde dieren spotten, zoals reeën, vossen en dassen. Dit deel van het Friese platteland is adembenemend, met zelfs glooiende weilanden gevuld met koeien, schapen en Friese paarden.

Het maakt niet uit welk seizoen het is, de natuur in Gaasterland is het hele jaar door spectaculair. Dit betekent dat dit appartement de perfecte keuze is voor een short break of vakantie in elk seizoen.

Wat is er te doen?
Er zijn volop mogelijkheden voor een wandeling, maar natuurlijk ook om te fietsen. Gaasterland leent zich uitstekend voor fietstochten. Er zijn gratis fietsen beschikbaar (dames- en herenfiets). Het landschap is heel afwisselend. Zo fiets je langs het IJsselmeer en even later ben je in de bossen. Maar in de buurt liggen ook veel mooie dorpjes en stadjes. Omdat Friesland vrijwel filevrij is, is autorijden heel relaxed en ben je snel in een andere omgeving.

Fotograferen
Houd je van fotografie? Dan ben je aan het goede adres! Breng eens een bezoek aan het fotogenieke Wyldemerk. Een schitterend gebied met een heus Libellenreservaat. Maar ook de oude gevels van de mooie koopmanshuizen in Harlingen, of het stadje Sloten zijn zeer de moeite waard. En niet te vergeten: gewoon rondom het appartement!

Strand
Het IJsselmeerstrand is vlakbij. Zwemmen kan, behalve in onze eigen zwempoel, ook bij strandpaviljoen en recreatieterrein De Hege Gerzen in Oudemirdum. Of breng een bezoek aan 't Mirnser Klif, waar je vanuit het paviljoen een prachtig uitzicht hebt op het IJsselmeer. Een aanrader! Er is een strandje en volop ruimte om te genieten van de zon. Het is bovendien een walhalla voor (kite)surfers. Dus bij harde wind, beslist daar gaan kijken. Of zelf gaan (kite)surfen!

Golf
Houd je van golf? Dat komt dan goed uit, want een paar kilometer verderop vind je één van de mooiste natuurgolfbanen van Nederland met 9 holes: Golfclub Gaasterland. Echt de moeite waard. Wel even je starttijd reserveren!

Balk
5 kilometer van het appartement ligt het dorp Balk aan het riviertje de Luts. Maak een boottocht over de Luts met de LutsExpress of huur een sloepje en verken de Friese Meren. In Balk worden regelmatig braderieën gehouden. Ook op cultureel gebied is er aanbod zoals voorstellingen en concerten. Balk heeft een gevarieerd winkelaanbod en is bekend van de Friese Elfstedentocht. Andere Friese steden die onderdeel uitmaken van de elfstedentocht zijn dichtbij te vinden, zoals de vestingstad Sloten (Sleat). Of breng een bezoek aan Hindeloopen met het schaatsmuseum en talloze kleine bruggetjes. Workum is bekend van de pittoreske gevels, het Jopie Huisman museum en de Oude Waag.

Oudemirdum
Vlakbij ligt Oudemirdum. Ook daar zijn talloze activiteiten waaronder in de zomermaanden wekelijks live muziek, braderie en andere activiteiten. Breng in Oudemirdum een bezoek aan het Mar & Klif bezoekerscentrum (over de rijke historie van het eeuwenoude Gaasterland).

Lemmer
In Lemmer (10 km) is veel te beleven. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Lemmer heeft een sfeervol, maritiem centrum. Midden in het dorp meren veel watersporters af. Het is ook leuk om langs de originele winkeltjes te struinen, deze zijn vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen langs de kades. Mensen zitten er graag, om naar de bootjes te kijken. Het vaarwater door Lemmer is een drukke verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer.

Eten
Er zijn heel veel goede restaurants in Fryslan! We noemen er enkele die écht een bezoek waard zijn: Vis en Meer in Woudsend. Het Havenmantsje in Harlingen (prachtige stad!). De Kastanje in Sneek, De Baai van Lemmer of vlakbij in Mirns: paviljoen 't Mirnser Klif.